Vi på Kummingården


Jag, Sara Jensen driver Kummingårdens Ridlekis. Jag sköter om hästarna och håller ridlektioner. På helger och skollov har jag duktiga medhjälpare: Nellie, Anja, Josefin, Ebba, Emma, Joanna, Amanda och Beritan. De är de som som tar hand om skogsridningen och ser till att ni får en riktigt trevlig stund på Kummingården.

Min story


Jag började rida på Äppelvikens Ridskola i Stockholm när jag var 8 år. På ridskolan var jag skötare åt gotlandsrusset Nikodemus. Under de 17 åren i ridskolan fick jag lära mig mycket. Jag tränade och tävlade, mockade och skötte om hästar. Kvällar och helger. Året om. Lite större höll jag i teorilektioner för de yngre barnen efter att ha genomgått Svenska Ridsportförbundets Ungdomsledarutbildning steg I-II och III. Jag var även aktiv i tävlingsverksamheten, Ungdomssektionen och sedan Ridklubbens styrelse. Man kan säga att det mesta i mitt liv handlade om hästar……

1991 for jag till Argentina och arbetade ett halvt år på en estancia. Jag utbildade hästar och njöt av snabba galopper över Pampas mäktiga vidder.

Jag har ridit på ridskola hela mitt liv.  Äppelvikens Ridskola i Stockholm och efter min flytt till Skåne, hos Eva Sjöberg-Hansson i Skabersjö. Här har jag hämtat mycket kunskap och inspiration. Jag har tävlat lätta klasser i både hoppning och dressyr där min största merit kanske är Stockholmsmästerskapet i hoppning för lektionshästar som jag vann på en dressyrhäst. Egen häst ”fick” jag först som vuxen. 

2005 var året när jag som 35 årig 3-barnsmor sa upp mig från mitt jobb på banken, för att istället ägna mig åt mitt lilla Ridlekis på fulltid. Att lära rara små barn att rida på mina små söta Shetlandsponnyer är fantastiskt roligt. Jag hoppas jag får så många som möjligt att älska hästar lika mycket som jag gör.

I min undervisning fokuserar jag väldigt mycket på trygghet i sadeln och balans. Jag vill att barnen ska uppleva känslan i en korrekt lodrät sits med buren mjuk hand och lugna skänklar. Varje lektionstimme vill jag lära ut så mycket som möjligt för att skapa en härlig känsla. Det ska bara vara roligt att rida.