Skogsridning


Skogsridning i skönt naturområde

Ett barn+ En vuxen+ En ponny

Skogsridning

Härlig ridtur i skogen anpassad för små barn, 2,5 -6 år.

Ridturen tar ca 45 minuter. Vi rider varje lördag och söndag, året runt i alla väder. Det gör att man får vara beredd med regnkläder och bra skor som passar årstid och väderlek.

I varje grupp går 6 ponnyer med varsin liten ryttare och en förälder vid sidan. Med på turen följer en instruktör som hjälper och visar.  Inga andra vuxna/barn får följa med, eftersom medföljande förälder ska ge sitt barn och deras ponny all uppmärksamhet. På så vis skapar vi lugna mysiga grupper där ponnyerna trivs med sitt jobb. Tack för att ni respekterar detta!

Kom 15 minuter i förväg så finns möjlighet att hälsa på ponnyn och borsta om man vill. Kommer man försent och turen har gått missar man sin ridning.

Verksamheten är anpassad för barn i förskoleåldern, från ca 2,5 -6 år till barnet är max 130 cm. Längd, vikt och ryttarens balans påverkar hästens förmåga att bära ryttaren och eftersom ponnyerna går många turer är vi noga med att de inte bär förstora ryttare. (Vi har två ponnyer som klarar ryttare på 130 cm, för de andra gäller max 125 cm och för de minsta 115 cm.)

Skogsridning kostar 230:-

Boka själv online när det passar dig.

skog

En vuxen/Barn

Ridturen är en ridlektion anpassad för små barn. För att instruktören ska nå fram till varje barn och vuxen med hjälp och instruktioner, begränsar vi antal personer som kan följa med. Vuxna och barn som ej rider får gå efter ledet av ponnyer för att inte störa gruppen.

På så vis kan skapa vi en lugn och fin ridtur där ponnyerna trivs och får den uppmärksamhet de behöver för att tycka det är kul. Vuxna och barn som deltar i turen deltar i en ridlektion och får instruktioner och kan ställa frågor. Det är inte tillåtet att prata i telefon eller filma när vi rider.

Extra LEDARE

Alla barn ska ha en vuxen som leder deras ponny. Saknar ni en vuxen kan jag ordna en Ledsagare åt er för 90:- Hör av er i god tid! Skriv i bokningen eller via sms. Betalning för ledaren sker på plats.

BOKA / AVBOKA

Du bokar själv din plats på skogsridning online via vår bokningssida. Man kan inte boka specifik ponny.

I samband med bokningen betalar du via Klarna. Därefter får du en bokningsbekräftelse till din e-post.

Via din inloggning kan du se dina bokningar och AVBOKA vid behov. Då annulleras även betalningen.

Avbokning är möjlig fram till 4 timmar före ridturen. Har du bokat fler platser än du vill ha i samma bokning, måste hela bokningen annulleras och du kan därefter boka nya platser. Man kan inte avboka delar av en bokning.

Vid senare avbokning än 4 timmar återbetalas beloppet endast om någon annan hinner boka platsen i ert ställe. Ring eller skicka SMS. 0739 846 349 (Inte epost den är inte säkert jag ser i tid)

Är det fullbokat? Så snart någon avbokar är platsen öppen för er att boka. Ofta kommer avbokningarna dagen/kvällen innan eller samma morgon.  Jag har ingen kölista.

För övriga frågor är ni välkomna att kontakta mig.
Telefon och SMS: 0739 846 349

 PRESENTKORT 

När ni kommer till er bokade ridning löser ni in presentkortet och inga pengar kommer att dras från ert konto via Klarna. Ni ska alltså vid bokning ändå registrera betalning via Klarna.

Angående gruppbokning

Boka bara egna barn! Det blir mycket bättre att var och en är ansvarig för sin egen bokning. Då är risken för felbokning mindre och lättare att avboka. 

Jag gör inga gruppbokningar. Av erfarenhet vet jag att ju fler barn och vuxna som känner varandra desto mer röriga blir ridturerna, vilket ökar risken för olyckor.
Mitt råd till er är att göra detta till en mysig stund för dig och ditt barn och er ponny, och ge det all uppmärksamhet! Då blir det så där härligt lugnt och mysigt som krävs för att hästarna ska trivas.

skogsridning

FIKA på Café WASABI

Min granne har ett väldigt trevligt café med mycket god lunch och fika finns precis bakom stallet.

Här finns glass, pannkakor, goda sallader, bakverk, varm choklad och mycket gott kaffe

http://www.wasabi-orangeri.com

Här är adressen till hennes hemsida för aktuella öppettider och meny

Egen matsäck

Vill du hellre äta egen matsäck finns bord och stolar utanför ridhuset. Grillning ej tillåten. Man får inte lov att ha kalas här.  Picknick i hagen ej tillåten pg av smittorisken samt hänsyn till våra grannar.

KOM I TID!
Vi går iväg på angivet klockslag. Kom 15 minuter innan ridturen så att barnet hinner förbereda sig och i lugn och ro prova ut passande ridhjälm och säkerhetsväst och så att ni hinner hälsa på och gosa lite med ”er” ponny. Att komma stressande i sista sekund och slänga upp barnet på hästen är inte kul varken för barnet eller ponnyn. Kommer man för sent kan det hända att vi redan gått, eftersom det är svårt att få barn och hästar att stå och vänta länge.

Var förberedd!
Ibland behövs regnkläder både till vuxna och barn. Bra skor att promenera i. Läs info om utrustning!

  • Medföljande vuxen är ansvarig för sitt barns säkerhet före, under och efter ridturen
  • Trav är endast tillåten på särskilt anvisade platser
  • Man får ej mata hästarna

 

Fota och Filma  Vi har en tid haft problem med föräldrar som filmar sina barn under ridturen. Det är inte bra. Man förlorar kontroll över sin ponny och barn samt att det är andra i gruppen som inte vill bli filmade. Självklar får ni fotografera era barn men 101 foton är lite förmycket. Vi uppmanar er att istället njuta av stunden som är.

 

IMG_1345

Stort tack för att du gör detta möjligt!

När du bokar en ponny stödjer du vår verksamhet. För dina pengar ser vi till att ponnyerna har det bra varje dag året runt. De får mat och rent i boxen, veterinärvård, tandvård och hovarna ordnade. Vi lagar, snickrar, byter ut, målar och köper saker som behövs.

När du kommer hit tar vi hand om dig och ditt barn. Duktig engagerad personal, som får lön varje månad, ser till att det blir säkert, tryggt och trevligt för er att vara här.

För dina pengar får du så mycket mer än en ridtur.

Med detta sagt är det lättare att förklara varför du måste betala för din bokade plats även om ni inte kommer och rider.