Aktiviteter

När du bokar hittar du lediga tider till de aktiviteter som är aktuella just nu.

Skogsridning är den bästa aktiviteten att börja med för ett litet barn.

Men är man osäker på om man ens vågar finns ”En Lugn Kvart”

Miniridlektion i ridhuset passar när man ridit några skogsridningar och vill prova styra med tyglar.

Sommaraktiviteten Långritt passar barn som ridit flera skogsridningar och vill ha lite mer och svårare.

Sommaraktiviteten Häst och vagn passar alla barn som kan sitta still i vagnen och hålla i sig själv. En vuxen åker med i vagnen.

Terminsridning passar barn som fyllt 5 och ridit många skogsridningar så att intresset är etablerat. För här måste man vara aktiv och engagerad som barn och först ridit ett antal ”miniridlektion”.

På bokningssidan ser du vad som finns att boka just nu.

Läs nedan lite mer info om aktiviteterna!

2013-12-07 10.41.36

Skogsridning

Skogsridning är en härlig ridtur i skogen där du som vuxen leder ditt barns ponny. Ridturen tar ca 45 minuter. Vi rider varje lördag och söndag, året runt och i alla väder.

Man bokar plats från gång till gång med möjlighet att avboka kostnadsfritt fram till 4 timmar före ridturen.

Ridturen passar barn från de allra yngsta (2½ år) och upp till ca 125 cm. Det finns 2 ponnyer som tar barn upp till 130 cm. De flesta barnen är mellan 3 och 6 år och vi anpassar ridturen efter deltagarna.

Vi går i små lugna grupper om ca 6 ponnyer och en vuxen som leder varje barn. Med på varje ridtur går en instruktör som visar och hjälper barn och vuxna.

Extra medföljande vuxna och syskon får gå efter ledet. Inte bredvid ponnyn.

Man får gärna mysa och borsta sin ponny stunden före ridturen.

Pris 230:-

Mer information under menyvalet ”skogsridning”

Det här är ridning på riktigt. Är man osäker på om ens barn verkligen vill rida, så är det bättre att först bara komma och hälsa på hästarna eller boka ”en lugn kvart”  Man måste betala för sin bokade ponny även om barnet inte vill rida utan bara klappa.

En Lugn Kvart

Passar pyttesmå barn och /eller lite rädda barn som vill prova på att  klappa och rida. Barnet leds lugnt i skritt av sin förälder inne i ridhuset. Vill man bara stå bredvid och klappa sin ponny går det också bra.

Max 6 deltagare/grupp. Pris 65:-

Mini-ridlektion

Enklaste tänkbara ridlektionen i ridhus med Starta-Stanna-Styra övningar. Passar barn från ca 4 år, som har ridit några gånger skogsridning och nu vill lära sig mer. Ridning i ca 30 minuter. Förälder går bredvid sitt barn. Tid för borsta och mysa med ponnyn före och efter.

Max 7 deltagare/grupp.  Pris 230:-

Långritt

För barn tillsammans med förälder. Ridturen tar en dryg timme och är längre sträcka och lite svårare vägar och lite tuffare än en vanlig skogsridning. Passar barn som ridit flera vanliga skogsridningar tidigare och även de barn som rider i termins-ridgrupp. Avslutar med att leda hästarna till hagen. Pris 250:-

Ridläger   3 dagar, (v 25 och 26)

För barn födda 2016-2019  och som rider i ridlekisgrupp på Kummingården. Jag tar inga andra barn eftersom lägret är ”föräldrafritt” och jag vill känna barnen så pass bra att jag vet att de klarar av den ponny de ska få ha på ridlägret och att de ska känna sig trygga här. Anmäl er till Sara!

Lägren är måndag+tisdag+onsdag. 9:00-15.00 Dagarna fyller vi med ridning i skogen och i ridhus, vagnkörning, barbacka. Massor av mys och stallpyssel, tvätta svansar, putsa träns och mocka.  Lagad lunch och lättare gofika.

Priset är 1750:-

Körning med häst och vagn. (endast sommar )

För er som är sugna på att köra mer rekommenderar jag Grönviks Ridlekis. De kör härliga rundor hela året. Även Jägersro travskola har väldigt bra kurser med körning på travbana. 

Följ med på en härlig tur med häst och vagn.
En vuxen och ett barn i varje vagn. Vi travar fram på små landsvägar med böljande sädesfält så långt ögat når.

Denna tur är fartfylld och lite tuffare men inte svår. Du som vuxen håller i tömmarna och ditt barn ska klara av att sitta still i vagnen. Bäst för barn i åldern 4-9. (maxvikt i vagnen 100 kg ca)

Hjälm och säkerhetsväst finns att låna. Även vuxna ska bära hjälm. (cykelhjälm tex)

1 bokad plats = 1 ponny/vagn med plats för 1 vuxen+1 barn

Turen tar ca 45 minuter. Pris 395:-

Boka dig på en åktur via samma bokningssida som skogsridningarna.

koravagn

Övrigt

Barnkalas och Ponnyridning – Har vi inte på Kummingården

Jag ordnar inga barnkalas. Hela min verksamhet är undervisande och jag vill att föräldrar och barn som kommer hit ska ha anmält sitt intresse av egen vilja och inte blivit hitbjudna i grupp. På så vis blir turerna en lugn och trivsam förälder+barn aktivitet. I större sällskap blir det alltid fokus på ”fel” saker

Jag lånar inte heller ut eller åker iväg med mina ponnyer till ponnyridning på företagsjippon eller marknader.

Här är tips på företag som kör brudpar och ordnar ponnyridning och kalas.

Team shettisar

Babbel och Bubbles Event

 

DSC_1831

Terminsridning i ridlekisgrupp

För barn från 5 år och som ridit med på skogsridning och miniridlektioner, en tid och fått lite ridvana. Det är viktigt för att kunna hänga med i gruppen.

Barnet har en fast plats i en grupp en gång i veckan.

Under terminens gång får barnet träna sin balans och motorik genom varierade styr- och balansövningar, ridning i skogen, barbacka, köra vagn. Lektionerna innehåller även hästpyssel, så som borsta, kratsa hovar, sätta på grimma och vara tillsammans med en häst. Terminerna startar alltid lite mjukt eftersom nya elever kommit till i grupperna. Mot slutet av terminen blir det lite ”tuffare”.

Läs mer under menyvalet RIDLEKTIONERHemsida bildspel (12)